Home » Opskrifter » Portvins is – Årets sommerhit

Portvins is – Årets sommerhit

Portvinsis

Sommeren er over os, og det betyder som regel gæster, grill og hygge på terrassen med lækkerier. Dog kan det være svært altid at finde på nye, spændende tiltag, der både er imponerende for gæsterne, lette at lave og velsmagende. Jeg har derfor været i mit kreative hjørne for at hjælpe dig lidt på vej.

Rosé portvin er et af sommerens helt store sommerhit. Både fordi det herhjemme er forholdsvist ukendt, men også fordi den er lettere og mere frisk i stilen end eksempelvis rød portvin. Foruden smagen er den meget røde farve tillokkende, og medbringer løfter om jordbær, hindbær og ganske simpelt sommer. Den skønne drik kan dog bruges til meget andet end kun at drikke rent, hvilket jeg her giver et par eksempler på:

Sprudlende sommerdrink

Hvis man blander portvinen med en blid tonicvand, får man en sprudlende sommerdrink, der harmonerer skønt mellem det bitre og det søde – og alene farven er vidunderlig lyserød. Det eneste, der kræves for at byde gæsterne velkommen er et par bær at pynte glasset med, og så er du klar. Blandingsforholdet er lige så simpelt som en gin og tonic: 2 cl tonic til 1 cl portvin. Jeg har udvalgt Feuerheerd’s Rosé Port og Fever-Tree Tonic Water, og begge dele kan naturligvis købes i butikken eller på shoppen.

Hvis du ikke er til den bitre smag fra tonicen, er det muligt at skifte denne ud med danskvand, citronvand eller hvad med en skøn mousserende vin? Det er kun fantasien, der sætter grænserne. Én ting er dog sikkert – rosé portvin er sommerens hit.

Kølig is

I sommervarmen er der ikke noget, der tiltaler meget mere end en kølig is til at køle kroppen lidt ned. Jeg har derfor lavet en opskrift til dig, så du kan lave en flot is, der både ser enormt lækker ud, er læskende, og som vil glæde dine gæster. Isen er utrolig nem at lave, og det tager kun 5 min af din tid, og det gode er, at den kan bruges som velkomst til dine gæster. Mængden varierer lidt alt efter hvilke former, du vælger at støbe isen i. Jeg har brugt vaffelformerne fra Bilka, da de er lette at genbruge og skønne i deres former. Blandingsforholdene er ca. 1-1, men man kan sagtens gøre den mildere eller stærkere alt efter ønske. Jeg har brugt følgende til 8 is:

25 cl Feuerheerd’s Rosé Port ( købes her: Webshop )

25 cl Fever-Tree Tonic Water (danskvand eller citronvand kan også bruges)

16 Hindbær (2 til hver is)

Hindbærrene fordeles i formene. Portvinen og tonicvanden blandes i en kande og hæles efterfølgende i formene. Isene sættes i fryseren, indtil de er faste (minimum 8 timer). Når isen skal ud af formene, varmes disse en lille smule op med lidt hjælp fra vandhanen og voila så har du årets sommerhit!

 

Læs med næste gang på bloggen, hvor jeg gennemgår, hvordan du finder den rigtige tonic til din gin, så du kan lave den perfekte gin og tonic.