Home » Nyheder » Vin-nørdens hjørne » Mangler du vin til påsken?

Mangler du vin til påsken?

påske - slikforvcoksne.dk

Vi har fundet et par gode flasker frem, prøvesmagt dem for dig, og skrevet lidt om dem.

Det kan nemlig være en videnskab at finde den rigtige vin til maden, og denne gang vil vi hjælpe dig med at finde vine der komplimenterer påskens lam på bedste vis.

 

Rødvin

IMG_2856

 

Første bud er den italienske vin 12 Uve, der er lavet på tolv forskellige druer, og med store overvejelser sammensat så der skabes en samstemmig harmonisk vin, hvor alle druer får lov til at gøre det de er bedst til.

Den er økologisk fremstillet, og er af mange forskellige grunde den perfekte følgesvend til påskelammet.

Flot, mørk rubinrød i glasset, og så snart jeg nærmede mig med næsen, strømmede noter af solmodne, lune, nærmest knaldsorte kirsebær op, blandet med tobak og efter lidt tid også små, nyplukkede blåbær.

Smagen minder meget om duften, men her fik jeg samtidig en symfoni af lilla blommer, fuldfede vaniljestænger, syrlige kirsebær, små knaldrøde skovjordbær der har fået lige tilpas med solstråler og til allersidst, da vinen havde fået lidt tid i glasset, dukkede også brombær op på tungen og flirtede lidt.

Den er fyldig, frugtig, læskende og krydret samtidig, med animalske undertoner i både duft og smag.

God syre, og en tilpas tilstedeværelse af tanniner, som vil gå rigtig godt til lammekødet.

Det der sker når tanninrig vin parres med kød er nemlig, at vinen vil fremstå mere blød, og samtidig vil alt det lækre ved kødet vil blive fremhævet.

 

Hvidvin

IMG_2710

Hvidvinen Silensis er også økologisk, og bliver lavet på Xarel-Lo druen fra det spanske vinhus Raventós i Blanc der ligger omkring 40 km. fra Barcelona.

Lige så passionerede de er omkring deres vin, lige så passionerede er de omkring naturen og dyrene på vingården. Der bliver brugt heste i marken i stedet for maskiner, får render frit og mandeltræerne blomstrer lystig med bierne summende i vildskab omkring sig.

 

Nå, vi må til vinen.

Silensis er smuk lys i farven, med et let og nærmest sart grønt skær.

Det første jeg blev mødt af, var duften af sprød grøn pære, sportsvand, tropisk frugt og på det lidt mere finurlige plan – duften af hvide vingummibamser.

Nu ville man tro at den også smager sådan, men det er faktisk langt fra tilfældet. I smagen var der masser af citrus, lidt aromatiske æbler, en kalket mineralitet og lidt salt i eftersmagen. Sammen med den tydelige smag af citron, fik jeg næsten tankerne hen på et glas saltsyltede citroner.

Den er let i udtrykket, og har en dejlig frisk syre der både vil gå godt til en let forret med fisk eller til dem der ikke drikker rødvin, vil den være fin til at rense munden under middagen med det ofte lidt fede lammekød.

 

God påske, og god fornøjelse.