Home » Smagninger » Girls Night Out Vol II

Girls Night Out Vol II

IMG_5377

Girls Night Out Vol II

  • skrevet af Louise Jørgensen

 

Dagen oprinder, hvor det er tid til Girls Night Out Vol II, og nerverne er lidt tyndslidte. På trods af, at jeg igennem tiden, har holdt mange forskellige smagninger, er denne her en helt særlig udgave for mig. Det er en smagning, der kræver, at jeg bevæger mig ud fra min komfortzone, og jeg presser mig selv meget for at opnå det perfekte – jeg gør aldrig noget halvt. Emnet jeg har valgt er gin, og til den så naturlige ingredienser som muligt. Jeg står derfor hele dagen og presser juice og skærer frugter til de 6 forskellige cocktails, jeg har udvalgt. Jeg har været selektiv. Jeg vil have at de skal være flotte, have forskellige smagsnoter og farver. Jeg har en forestilling i hovedet, som de skal passe ind i – det vigtigste er, at de taler til kvinder!

Jeg ønsker, at det første indtryk er tiltalende, ligesom jeg vil give de gæster, der kommer en a-ha-oplevelse – give dem noget de ikke forventer. Jeg vælger at dække op med atypiske glas, hvori der ligger en atypisk garniture. Jeg vil ud af lime-dillen, med mindre det specifikt er lime, der er godt til cocktailen. Jeg stiller chips på bordet, skåle med citron og lime til et friskt pust, og dækker op med pink servietter. Jeg har valgt at et par af drinksne skal være gør-det-selv, så jeg sætter ingredienserne i klaser på bordet.

 

IMG_5376 IMG_5383IMG_5382

 

Klokken nærmer sig hastigt 18, så jeg skynder mig at hælde velkomsten op, og blender den næste drink, så den er klar. Jeg sætter is-terningerne på bordet, og så går det løs. Der står 11 forventningsfyldte kvinder og venter på mig. Jeg har ikke mere tid – jeg er på.

 

Deres hvin af overraskelse, når de ser bordet, får mig til at slappe af og nyde stemningen. Med så god en start kan det kun blive en god aften. Det er altid spændende at mærke gæsterne, deres humør, personlighed og deres forventninger.

IMG_5379IMG_5377IMG_5381

 

 

Smagningen forløber smertefrit og med højt humør. De fleste af drinksne var et hit, hvor andre skal revurderes. Det vigtigste er dog, at alle forlod smagningen glade, tilfredse og ikke mindst fulde. Jeg glæder mig allrede til næste gang, jeg igen skal afholde Girls Night Out. Her er der fokus på et helt andet tema, men jeg garanterer at oplevelsen bliver lige så god. Ses vi?

 

Til de der deltog – mange tusind tak for en rigtig dejlig aften, jeg håber vi ses igen en anden gang.

 

 

IMG_5376 IMG_5380

 

Vi lagde ud med en velkomstdrink, jeg selv har kreeret. Jeg ønskede en balance mellem det syrlige og det søde. Opskriften er således:

Til 6 personer – serveret i hvidvinsglas:

1,2 dl Bulldog Gin

1,8 dl koncentreret hyldeblomstsaft (den naturlige og ikke-syntetiske)

1,8 dl friskpresset pink-grapefrugtsaft

1,2 dl dansk vand (jeg brugte Ramlösa)

 

Alle ingredienserne blandes og tilføres lidt is – her pyntet med et friskt stykke pink-grapefrugt. Jeg bugte sammenlagt 2,5 grapefrugt til 11 mennesker. (Den er afbildet som nr. 1 fra højre).

Den næste cocktail er er valgt som et alternativ til den meget kendte og velnydte Strawberry Daiquiri. Den er alkoholstærk og skrigende grøn. Jeg benyttede følgende opskrift:

Melon Ball til 1 person – serveret i cocktailglas (jeg brugte store vandglas)

3 cl Geranium gin (1,8 dl ved 6 pers.)

3 cl Melonlikør (1,8 dl ved 6 pers.) – Jeg brugte Bols Melon

1 cl friskpresset citronsaft (0,6 dl ved 6 pers)

3 store skefulde honningmelon (1/2 honningmelon ved 6 pers.)

 

Alle ingredienser blendes med is. Her serveret med en skud citronmelisse. (Den er afbildet som nr. 2 fra højre.)

 

Så blev det tid til noget simpelt men lækkert:

 

London Mule – serveres i lowball glas (jeg benyttede store vandglas)

2 cl Mikkeller Gin

4 cl Fewer tree Gingerbeer

Skvis lime – bruges til pynt

 

Denne drink kan nydes opvarmet på en kold vinteraften, og er fremragende som medicin mod influenza eller forkølelse. Nydes den kold er den god som en sjus før maden. (afbildet som nr. 3 fra højre). Det er vigtigt at vælge en gingerbeer, der er lavet til gin og ikke til rom. Det er lettest at kende dem på deres helt lyse farve, hvor dem til rom er mere gyldne i farven.

Det er tid til en spraglende gin, der passer til kvinderne – den er skrigende pink, og skal blandes med lyserød rosenvand:

Til 1 person – serveres i lowballglas:

2 cl. 5th Fire gin

4 cl. Fentiman’s Rose Lemonade

Skvis lime.

Jeg har pyntet glasset med lidt granatæble, der bobler rundt i glasset pga. brusen fra sodavanden. Denne drink faldt i meget god jord. Simpel, flot og smager skønt. (afbildet som nr. 3 fra venstre)

 

Den næste cocktail er igen en kombination af det søde og syrlige. Den er meget frisk og velsmagende. Jeg benyttede følgende opskrift:

 

Gin Fizz – serveres i lowball (her serveret i store vandglas)

5 cl. Bulldog Gin (3 dl ved 6 pers.)

3-4 cl friskpresset citronsaft (2,4 dl ved 6 pers)

2-3 cl sukkerlage (1,8 dl ved 6 pers) – jeg brugte monin rørsukker, men man kan også selv lave lagen, hvis man ikke skal bruge så meget: 2,5 dl vand til 350 g sukker. Opkoges til en ensartet masse og afkøles igen)

Top med danskvand

Jeg pyntede denne drink af med mynte. Til 11 personer har jeg i alt presset 8 citroner. (afbildet som nr. 2 fra venstre)

 

 

Den sidste cocktail er i den lidt sødere ende. Dette kan dog justeres ved at tilsætte frisk citron. Jeg brugte følgende opskrift:

 

Fersken/hyldeblomst Collins – serveres i highball

5 cl Bulldog Gin (3 dl ved 6 pers)

1,5 cl koncentreret hyldeblomstsaft (0,9 dl ved 6 pers)

2 cl ferskenpuré (1,2 dl ved 6 pers.) – Jeg brugte Monin ferskenpuré, men man kan lave det selv ved at blende fersken med sukker. Skal helst være hvide ferskner.

5 cl dansk vand (3 dl til 6 pers)

Skvis citron.

 

Jeg pyntede af med en skive fersken. (afbildet som nr. 1 fra venstre)